Hoera! Tweede plek voor Anne Lurling door korte kür

 29/04/2022

Na een lange tijd uit de race gelegen te hebben staat Anne Lurling weer op het ijs. Eerder dit jaar maakte de kunstrijdster haar rentree in competitieverband bij het grootste kunstrij-evenement van Nederland, de Challenge Cup in Tilburg. Na een paar maanden uit de competitie gelegen te hebben door een blessure, verschijnt Anne inmiddels weer steeds meer bij verschillende competities.

Ze wordt als een van dé grootste talenten van het land beschouwt in haar leeftijdscategorie. “Ik heb er een paar maanden uit gelegen door een vervelende blessure aan mijn hiel”, legt Anne uit. “Daardoor heb ik een trainingsachterstand opgelopen en ben ik pas sinds kort weer fit. Ik ben al lang blij dat ik hier mee kan doen.” Tijdens haar korte kür, op het nummer ‘Hallelujah’ gezongen door Pentatonix, behaalt ze 25.59 punten en daarmee belandt ze in de achterhoede van het 27-koppige deelnemersveld bij de Advanced Novice Girls. Dat had ze echter wel verwacht, gezien haar blessure en de trainingsachterstand die ze daarmee had opgelopen. 

Anne Lurling aan het kunstschaatsen.

Familie sportiviteit

De lange trainingsdagen van 25 tot 30 uur per week op en buiten het ijs, hakken er na die paar gemiste maanden behoorlijk flink in. Al is de hielblessure geen vreemde voor de familie Lurling: die had haar vader, Anthony Lurling, namelijk ook. De oud-voetballer van onder meer FC Den Bosch en Feyenoord, en tegenwoordig assistent-coach bij NAC Breda. Anne vertelt: “Ik herken wel wat dingetjes van hem in mij. De wil om er het maximale uit te halen bijvoorbeeld. En daar ook heel hard voor te werken.”  

De prijs voor kunstschaatsen

Dat de Challenge Cup (inclusief het NK) naar Tilburg is verhuisd, is voor de familie alleen maar fijn. “Dat scheelt ons inderdaad een paar hotelovernachtingen”, aldus moeder Floortje. De kosten voor kunstschaatsen kunnen flink in de papieren lopen. Van contributiegeld, ijstijd, coaching, kür-pakjes, ieder jaar nieuwe schaatsen en reis- en verblijfkosten, ga zo maar door.  

Bron: BD, Max van der Put
Anne Lurling bij de Challenge Cup

Meer nieuws

Doneer!

Trainingen in Den Bosch

IJS!!!

Contact opnemen?

Hebben jullie vragen of willen jullie eens een training of wedstrijd komen kijken, laat het ons weten en neem gerust contact met ons op!!!