Update van Anne!!

 02/04/2021

Ondanks Corona zijn er de afgelopen maanden toch wat nieuwe dingen rondom Anne gebeurd. Daar willen we jullie natuurlijk van op de hoogte houden!

Update rondom Anne!

Het seizoen van 2020/2021 zit er al weer op. Helaas wegens Corona is het wedstrijdseizoen niet doorgegaan en mogen we heel blij zijn dat Anne gewoon heeft kunnen doortrainen. Toen de tweede lockdown half december werd aangekondigd sloot de trainingsbaan waar Anne altijd traint. Omdat Anne beschikt over een NT status (nationaal talent) werd er door de KNSB in samenwerking met het VTO en de vereniging van de VTO trainingsmogelijkheden gecreeerd op een topsport locatie. Dordrecht werd aangewezen als topsport locatie. Vanaf de kerstvakantie konden de statushouders hier terecht en momenteel traint Anne hier nog steeds. Het programma is van 3 dagen trainen uitgebreid naar 5 dagen trainen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang.

 

Een terugblik en hoe nu verder:

Dinsdag 8 december 2020 heeft er een simulatie plaats gevonden tussen beide VTO's. Een simulatie is een manier om een wedstrijd na te bootsen om toch een feedback moment te creeeren, waar je als rijder informatie uit kunt halen om weer te verbeteren. Hier heeft Anne een vlekkeloze kur gereden. Anne toonde hier haar lange kur die eigenlijk dit seizoen in de categorie Advance Novice gepresenteerd zou worden. Dit was ook tevens het laatste moment dat ze haar kur in kostuum op een lege baan reed.

Na Pasen gaat Anne beginnen aan haar nieuwe programma's. Anne behoud haar korte kur op de muziek van Halleluja en haar lange kur wordt op het nummer van There you'll be. Dit keer zal de kur gemaakt worden door de bekende choreograaf Adam Solya. We zijn heel trots dat hij de tijd neemt om met Anne te werken.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en het programma wordt met de week meer uitgebreid om zo goed mogelijk voor te bereiden op hopelijk een nieuw seizoen. Voor Anne is het belangrijk dat ze maatwerk krijgt, zodat alles afgestemd is op wat Anne nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daar horen ook bepaalde keuzes bij. Met het hele team rondom Anne hebben we de keuze gemaakt om afscheid te nemen van SKN. Niet omdat SKN niet goed is geweest, want het heeft Anne geweldige kansen geboden die ze altijd zal koesteren, maar meer omdat dit niet in het trainingsprogramma van Anne past. Door de intensieve kampen, kampte Anne ook met blessures. De manier van trainen paste niet meer bij waar Anne nu zelf mee bezig is, waardoor het uiteindelijk belemmerend werkt. Als je na een kamp geblesseerd bent heeft het SKN kamp geen meerwaarde, omdat je niet kunt doorbouwen waar je tijdens SKN mee bezig bent. Wij hebben hierdoor besloten dat Anne een andere trainingsvorm gaat aannemen met haar eigen coachingteam en andere experts die volledig achter Anne staan. Wij willen het hele SKN team en Joan Haanappel bedanken voor het vertrouwen in Anne.

Meer nieuws

Doneer!

Selectie KNSB

Blessureleed

Contact opnemen?

Hebben jullie vragen of willen jullie eens een training of wedstrijd komen kijken, laat het ons weten en neem gerust contact met ons op!!!