Hoi! Ik ben Anne Lurling

Ik ben geboren op 12 mei 2007 in Den Bosch. Al sinds mijn 6de schaats ik! Ik zal jullie uitleggen hoe dat is gekomen…

Het begin

Ik zat in groep 3 op mijn basisschool en we gingen met de klas een middagje schaatsen bij de Bossche Kunstrij Vereniging in Den Bosch (BKV). Daar kregen we allemaal  opdrachtjes en dat vond ik hartstikke leuk om te doen. Na de les kreeg ik van 1 van de trainers een briefje mee… of mijn moeder dat nummer wilde bellen want ze wilden heel graag dat ik een proefles bij BKV zou komen doen. Nou dat wilde ik wel!!

Mijn vader en moeder gingen die avond mee en vanaf dat moment wist ik het… ik wilde schaatsen!!

Training, training, training

Ik begon met 2 dagen in de week en dan ongeveer anderhalf uur per dag. Later werden dat 3 dagen van 2 uur per dag, 5 dagen van 3 uur per dag naar 5 dagen van 5 uur per dag. Nu maak ik inmiddels hele lange dagen. Dat houdt in dat ik soms wel van 9.00 uur 's ochtends tot 19.30 uur in de avond train. Natuurlijk met pauzes ertussen anders is het niet vol te houden. In totaal train ik rond de 30 uur in de week. In de zomer zijn dat 6 dagen per week en in de winter 5 dagen per week.

Mijn trainingen bestaan niet alleen uit ijstrainingen… het is namelijk heel belangrijk dat je kracht hebt, lenig bent en een goeie conditie hebt. Daarom krijgen we o.a. ook conditietraining, krachttraining, stretchen, rotaties, ballet en moderne dans.

Het wedstrijdseizoen

Het wedstrijdseizoen is van september tot en met maart. Ik rij gemiddeld 3 selectiewedstrijden in Nederland om mij te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap (NK). De internationale wedstrijden rij ik om zoveel mogelijk ervaring op te doen in het buitenland. Dat is heel belangrijk om mijn doel te behalen. Mijn doel is nl naar de jeugd Olympische Spelen (EYOF) en mijzelf plaatsen voor het Europees Kampioenschap (EK) en Wereld Kampioenschap (WK) als ik in de Junioren of Senioren rijdt. Dat duurt dus nog even maar daar moet ik me nu al op voorbereiden. Die voorbereiding vind ik hartstikke leuk omdat ik op veel verschillende plaatsen in verschillende landen kom zoals Engeland, Bulgarije, Hongarije, Estland, Luxemburg en Belgie.

Een leven buiten het schaatsen

Maar goed…. Dit gaat allemaal over het schaatsen. Dat is het belangrijkste deel van mijn leven maar ik heb natuurlijk ook nog een leven buiten het schaatsen. Ik kan me voorstellen dat het haast onmogelijk lijkt om hier nog een leven naast te hebben maar dat heb ik dus wel…

Ik woon in Engelen met mijn ouders Anthony en Floortje, mijn broer Tom en onze honden Puk en Jet. Ik zit nu in de brugklas VMBO-T op de Rodenborgh in Rosmalen. Dat is een Loot school, speciaal voor topsporters.

Ik heb hele goeie vriendinnen… een paar wonen er bij mij in de buurt en een paar wat verder omdat ik die op de ijsbaan heb leren kennen. Daar ben ik soms vaker dan thuis dus is het logisch dat je met sommige meiden vriendinnen wordt.

Als ik eens een dagje vrij ben..

Dan kijk ik graag YouTube filmpjes… dat is lekker ontspannend. Maar dat moet niet te lang duren want dan ga ik me heel erg vervelen. Dan wil ik naar buiten, lekker op mijn penny board of voetballen op het veldje. Ook vind ik het fijn om met mijn vriendinnen op mijn kamer te zitten. Dan gaan we lekker nagels lakken, gezichtsmaskertjes op doen, zingen of languit op bed een film kijken…

Als ik bij mijn vriendin in Breda ben, gaan we ook regelmatig shoppen. Ik hou van mooie kleren en zou het liefst altijd iets nieuws willen kopen. Helaas kan dat niet. Op een zondag heb ik altijd vrij behalve als ik een wedstrijd heb. Als ik vrij heb dan ga ik meestal met een vriendin sushi maken of taarten bakken. Ik hou ervan om zelf wat leuke taarten te bedenken. Het versieren vind ik het leukste om te doen… en het opeten trouwens ook!!!!!

Dit is wie ik ben!

Lieve groetjes Anne Lurling

Contact opnemen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wie Anne is? Zou je wel eens een training of een wedstrijd bij willen wonen? Of gewoon wat meer over haar willen weten? Dat kan natuurlijk! Je kunt ons altijd mailen naar onderstaand adres of bellen naar onderstaand telefoonnummer...